Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Bydlení | Cestování | Horoskopy | Hry, video, PC | Informace webu | Zajímavosti

Jak na grilování ?

Jak na grilování. O alobalu (hliníkové fólii) byla již řeč. Doporučuje se vyložit topný koš nebo ohniště. Mimo to ho lze použít ve vhodně složeném tvaru i jako misky k zachycování odkapávajícího tuku. Misku položíme pod otočný rožeň nebo naplocho pod grilovací kovový rošt.

Praktické jsou grilovací kleště, zhotovené z lehkého a izolujícího materiálu. Užít jich lze k obracení grilád, k jejich položení na rošt a sejmutí z něho. Oceníme i peroutku, a to pro mírné a jemné potření některých potravin olejem, pivem či kořeněnými omáčkami. Lžička s dlouhou násadou se dobře použije při grilování na rožni, k polévání omáčkami nebo vlastním tukem. Pro přípravu šašlíku nebo jiných pokrmů na jehlách počítáme s 1 – 2 kovovými grilovacími jehlami na osobu. Velmi dobře se s nimi zachází, jsou-li jejich tupé konce zhotoveny z izolujícího materiálu.

Pro tyto účely se však nedoporučuje používat dřevných držadel. Silné rukavice z kůže nás chrání před bolestivými popáleninami, a to jak od oleje a tuku, tak i od žhavých zbytků topiva. Při rozdělování žhavého uhlí používáme kovový pohrabáč s dostatečně rozšířeným spodním dílem. Kropítko na prádlo dobře slouží k uhašení plamínků z odkapávajícího tuku, neboť lze jim rychle a přesně mířit do nejpostiženějších míst. Hodí se samozřejmě i malá stříkačka nebo malá konvička na zalévání květin s delší kropící trubkou.

Komentáře